Puheenjohtajalta...

Repola-Seuran ensimmäinen uusittujen sääntöjen mukainen vuosikokous pidetään Lappeenrannassa lauantaina 10.4.1999. Kokouksessa päätetään vuosikertomuksen hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta. Jäsenillä on tilaisuus antaa hallitukselle joko ruusuja tai risuja edellisen vuoden toiminnoista. Nyt on tilaisuus keskustella mikä meni pieleen tai miksi näin menetettiin.

Seuran tärkein tehtävä on edelleen Repolan historian kirjoituttaminen valmiiksi uuden vuosituhannen alkuvuosiin mennessä. Asia on nytkähtänyt aimo askeleen eteenpäin. Joulukuussa Joensuussa pidettyyn tutkijapalaveriin osallistui yhdeksän henkilöä. Kokouksen tärkeä kysymys oli: "Mikä on Repola?" Repolan alue on aikojen saatossa muuttanut muotoaan ja kokoaan. Kirjoittajat päättivät käsitellä Repolan aluetta sellaisena kuin se on kunkin tutkimusajankohdan mukaan ollut. Aluekysymystä käsitellään erikseen kirjan esipuheessa.

Vierailu-sukulaismatka Repolaan on suunniteltu tehtäväksi 16-19.7.1999. Matka ei ole virallisesti praasniekkamatka joskin siihen liittyy kastetilaisuuksien ja liturgian järjestäminen. Kyykkääkin on tarkoitus pelata paremmalla onnella kuin viime kesänä. Matkan kuljetus- ja majoitusjärjestelyistä vastaa tunnetulla taidollaan Hannu Pottonen.

Tämän Repolaisen välistä löytyy Karjalan Sivistysseuran viesti Repola-Seuran jäsenille. Toivottavasti kaikki seuramme jäsenet ja heidän tuttavat sekä muut sukulaiset liittyvät Karjalan Heimon lukijakuntaan, elleivät sitä vielä ole. Emojärjestön lehdestä löytyy aina mielenkiintoista luettavaa Karjalan heimon ja sukujen historiasta. Sieltä minäkin aikoinani sain kimmokkeen tähän puuhaan.

Ruovedellä 16.2.1999.

Erkki Mauranen