Kokousterveisiä Lieksasta

Repola-Seuran syyskokous pidettiin lokakuun toisena päivänä Lieksassa tuulisen Pielisen rannalla, Timitran majalla. Ilahduttavasti lähes kolmekymmentä jäsentä tuli kokoukseen. Ennen kokouksen alkua Esko Boxberg kertoi Timitran majan rakentamisesta ja toiminnasta.

Kokouksen alussa puheenjohtaja Erkki Mauranen totesi, että on kulunut 15 vuotta siitä, kun joukko repolalaisten sukujen jäseniä kookoontui tähän samaan paikakan Timitran majalle, miettimään pitäjäseuran perustamista. Seurauksena oli monelle meistä tuttu tapaaminen seuraavana kesänä, 1985, Bomballa, missä Repola-Seura perustettiin.

Ennen syyskokouksen varsinaista alkua kunnioitettiin vielä hetken hiljaisuudella kahden tuonimlmaisiin siirtyneen seuran jäsenen, Helena Kalliolan ja Oili Tolkin, muistoa.

Syyskokouksen puheenjohtajan viran hoiti sujuvasti Esko Boxberg.

Jäsenmaksut vuodeksi 2000 päätettiin pitää ennallaan: vuosijäsen 60 mk, perhejäsen 120 mk ja ainaisjäsen 700 mk. Todetitin, että serualla on jäseninä 148 taloutta, yhteensä 254 henkeä.

Seuran puheenjohtajaksi valittiin edelleen Erkki Mauranen. Hallituksen erovuoroiset jäsenet valittiin jatkamaan edelleen tehtävissään, joten hallituksen kokoonpano ei muuttunut. Seuran tilintarkastajiksi valittiin Timo Pippola ja Pekka Hukkanen ja varatilintarkastajiksi Liisa Simonen ja Paula Pippola.

Seuran sääntömuutos käytiin kohta kohdalta läpi ja hyväksyyttiin yksimielisesti. Todettiin, että Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin ruuhkan vuoksi sääntömuutoksen käsittely ei ehdi valmistua kuluvana vuonna, joten vuosi 2000 toimitaan vielä entisten sääntöjen mukaan eli pidetään sekä vuosi- että syyskokous.

Heikki Tarma kertoi historian kirjan kirjoituksesta. Työ oli edistynyt hyvin. Vanhoja kuvia Repolasta otetaan kuitenkin edelleen mielellään vastaan, esimerkiksi maisemakuvia ja kylien kuvia kaivataan lisää.

Kokousväki nautti myös kahvista ja tietysti suussasulavista karjalanpiirakoista, arpajaiset pidettiin ja seuran putikista sai ostaa tavaroita. Ja miten hauskaa olikaan tavata tuttuja ja sukulaisia pitkästä aikaa.

Päivi Sandberg
seuran sihteeri